Klasbord OuderApp

Wij maken gebruik van het de Klasbord OuderApp. Hiermee houden we u op de hoogte van actualiteiten op school. Om de informatie in Klasbord te kunnen bekijken heeft u een account nodig. Ouders van De Ark ontvangen hiervoor eenmalig een aparte brief met activeringscode. Bent u nieuw op De Ark, en hebt u de brief nog niet ontvangen? Vraag er dan naar bij één van onze collega's.

Wat is Klasbord Ouderapp?
Klasbord Ouderapp maakt de communicatie tussen school en ouders eenvoudig en overzichtelijk. Via de interactieve tijdlijn en de (groeps)kalender bent u altijd op de hoogte van actualiteiten van de
groep(en) van uw kind(eren). En dat in een modern jasje. De app ziet er prachtig uit!
De app draait op smartphones en tablets en is gratis verkrijgbaar in de Apple AppStore en Google PlayStore. Heeft u geen smartphone? Dan kunt u ook via internet het ouderportaal benaderen.

Meer informatie en ondersteuning is te vinden op de website van de ontwikkelaar:
https://help.ouderapp.heutink-ict.nl/collection/100-ouders

Veelgestelde vraag: Hoe kan ik opnieuw inloggen?
Bij het in gebruik nemen van de app maakt u met uw eigen mailadres en een zelf gekozen wachtwoord een ouder-account aan. Of, dat heeft u destijds gedaan. Van de school krijgt u koppelcodes, om uw kind(eren) aan uw account te koppelen. 
Bent u uw wachtwoord vergeten? Vul dan het mailadres in waarmee u uw account heeft aangemaakt, en klik op 'wachtwoord vergeten'. Volg hierna de instructies die u per mail ontvangt. 
Meer hulp nodig? Kijk dan op https://help.ouderapp.heutink-ict.nl/collection/100-ouders

Veelgestelde vraag: De app werkt niet meer goed, wat nu?
Zoals bij meer apps of programma's kan het vaak helpen om een app opnieuw te installeren. Dus, zorg dat je de eigen (ouder)inlog weet, verwijder de app en installeer deze opnieuw!  De 'schoolcode'van De Ark is arkheemskerk.
Meer hulp nodig? Kijk dan op https://help.ouderapp.heutink-ict.nl/collection/100-ouders

Veelgestelde vraag: Ik heb geen werkende telefoon (meer), hoe krijg ik de berichten?
De functies van de app zijn ook via een webbrowser te gebruiken. U kunt via deze pagina het ouderportaal online gebruiken.

Uit de app...

Hieronder leest u de enkele openbare berichten uit de tijdlijn van onze schoolapp.
Ouders van De Ark lezen meer in de app.


Reminder!! Informatieavond 19 september

Beste ouders/verzorgers,

Op dinsdagavond 19 september hebben wij op De Ark een informatieavond. Samen met de MR is gesproken over interessante onderwerpen voor inhoud van de workshops.

De avond start om 18:45 uur met een inloop koffie/thee én iets gezond lekkers. Om 19:00 uur hebben we een gezamenlijke opening op het leerplein waarbij het team van De Ark aan u wordt voorgesteld. Daarna starten we met workshopronde één van 19:15 - 20:00 uur, gevolgd door workshopronde twee van 20:00 -20:45 uur.

U kunt zich TWEE keer inschrijven, bij ronde 1 een keer en bij ronde 2 een keer.

Wij hopen u allemaal te zien op dinsdagavond!!

Hartelijke groet,

Mede namens het team

Mireille Bank


Gezonde School!

Deze week hebben alle leerlingen een Arktrui gekregen om te vieren dat we een Gezonde School zijn! 🥳

Kindcentrum De Ark heeft namelijk vrijdag 11 februari het eerste vignet "Milieu en Natuur" ontvangen. Wij zijn ontzettend trots op de leerlingen en ons team dat we dit samen mogelijk hebben gemaakt!

Hieronder een collage van alle kinderen en een video waarin Blauw en Paars de Ark dans doen in hun nieuwe truien!
https://www.youtube.com/watch?v=dPsLtvm8Nss

Meer informatie over de Gezonde School kunt u vinden op https://www.gezondeschool.nl
De truien zijn mede mogelijk gemaakt door VAN DEN BURG media productions
ARKNIEUWS 5

Beste ouders, verzorgers,

In de bijlage vindt u Arknieuws 5 van dit schooljaar!

Met vriendelijke groet,

Henriëtte Pieck

Heropening basisschool maandag 10 januari

Beste ouder(s) verzorger(s),

Allereerst wil ik jullie een gelukkig 2022 toewensen.

Het goede nieuws is dat de school vanaf maandag 10 januari weer open is. We zijn blij dat we weer fysiek onderwijs kunnen geven aan de kinderen op school.

De volgende afspraken gelden nog steeds op De Ark:

 • 1,5 meter afstand houden binnen én buiten op het schoolplein. 
 • De leerlingen komen zelfstandig de school binnen 
 • Geen ouders in de school, tenzij een uitnodiging is verstuurd. 
 • Hygiënevoorschriften van het RIVM worden zoveel mogelijk nageleefd: www.rivm/hygiënerichtlijnen/basisscholen 
 • Veel ventileren binnen de school
 • Geen externen in de school, uitzonderingen in overleg met de directie 
 • Vergaderingen en gesprekken (o.a. coachgesprekken) vinden online plaats 
 • Kinderen op De Ark komen in verschillende niveaugroepen omdat ieder kind onderwijs op zijn of haar eigen niveau krijgt. We willen nu nog geen vaste groepen (cohorten) maken. Daarom het dringende advies om de leerlingen vanaf leerjaar 5 t/ m 8 een mondkapje te laten dragen in de gangen. Wilt u een mondkapje meegeven? 
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht in de gangen voor volwassenen. 
 • Dringend advies om leerlingen uit leerjaar 6 t/m 8 en onderwijspersoneel 2x per week preventief een zelftest te laten doen. De testen worden door school aangevraagd en uitgedeeld zodat u thuis kunt testen. Wanneer de zelftesten binnenkomen is nog niet bekend, dat laat ik u z.s.m. weten, door de vele aanvragen kan dit nog even duren. 


Om de besmettingen op school zo laag mogelijk te houden en ter bescherming van het personeel zodat zij onderwijs aan uw kind kunnen blijven geven, gelden de volgende (aanvullende) maatregelen:

 • Ook leerlingen met milde klachten (neusverkouden) blijven thuis en krijgen thuisonderwijs. De leerkracht belt uw kind in via Teams, zorgt u dat uw kind online is? Dan kan de les direct starten. Lukt het niet om online te komen, belt u dan a.u.b. naar school dan wordt er naar een oplossing gezocht.
 • Wanneer kinderen die neusverkouden zijn een negatieve uitslag van een PCR test van de GGD hebben, mogen weer naar school. Laat u uw kind niet testen, dan mag uw kind weer naar school als hij/zij 24 uur klachtenvrij is. De negatieve uitslag van een thuistest, wanneer uw kind klachten heeft, is niet voldoende.


In de bijlage vindt u de meeste recente beslisboom.

Tot maandag 10 januari!

Hartelijke groet,

Mireille Bank