Klasbord OuderApp

Wij maken gebruik van het de Klasbord OuderApp (voorheen: het ouderportaal en de app van SchoolWapps 2.0). Hiermee houden we u op de hoogte van actualiteiten op school. Om de informatie in Klasbord te kunnen bekijken heeft u een account nodig. Ouders van De Ark ontvangen hiervoor eenmalig een aparte brief met activeringscode. Bent u nieuw op De Ark, en hebt u de brief nog niet ontvangen? Vraag er dan naar bij één van onze collega's.

Wat is Klasbord Ouderapp?
Klasbord Ouderapp maakt de communicatie tussen school en ouders eenvoudig en overzichtelijk. Via
de interactieve tijdlijn en de (groeps)kalender bent u altijd op de hoogte van actualiteiten van de
groep(en) van uw kind(eren). En dat in een modern jasje. De app ziet er prachtig uit!
De app draait op smartphones en tablets en is gratis verkrijgbaar in de Apple AppStore en Google PlayStore. Heeft u geen smartphone? Dan kunt u ook via internet het ouderportaal benaderen.

Meer informatie en ondersteuning is te vinden op de website van de ontwikkelaar:
https://www.schoolwapps.nl/ouders#/

Veelgestelde vraag: Hoe kan ik opnieuw inloggen?
Bij het in gebruik nemen van de app maakt u met uw eigen mailadres en een zelf gekozen wachtwoord een ouder-account aan. Of, dat heeft u destijds gedaan. Van de school krijgt u koppelcodes, om uw kind(eren) aan uw account te koppelen. 
Bent u uw wachtwoord vergeten? Vul dan het mailadres in waarmee u uw account heeft aangemaakt, en klik op 'wachtwoord vergeten'. Volg hierna de instructies die u per mail ontvangt. 
Meer hulp nodig? Kijk dan op https://www.schoolwapps.nl/ouders#/

Veelgestelde vraag: De app werkt niet meer goed, wat nu?
Zoals bij meer apps of programma's kan het vaak helpen om een app opnieuw te installeren. Dus, zorg dat je de eigen (ouder)inlog weet, verwijder de app en installeer deze opnieuw!  De 'schoolcode'van De Ark is arkheemskerk.
Meer hulp nodig? Kijk dan op https://www.schoolwapps.nl/ouders#/

Veelgestelde vraag: Ik heb geen werkende telefoon (meer), hoe krijg ik de berichten?
De functies van de app zijn ook via een webbrowser te gebruiken. U kunt via deze pagina het ouderportaal online gebruiken.

Uit de app...

Hieronder leest u de enkele openbare berichten uit de tijdlijn van onze schoolapp.
Ouders van De Ark lezen meer in de app.


Gratis online masterclass Steun je puber (en heb het zelf ook een beetje leuk)

Donderdag 18 maart geeft Femke Wester van 20.00 – 21.30 uur een online masterclass voor ouders die hun puber willen steunen en het zelf ook een beetje leuk willen hebben in huis. Femke bespreekt de puberteit, geeft aan wat basisbehoeftes zijn en geeft veel tips om het thuis leefbaar te houden. 

Femke is puber- en studiecoach en heeft een eigen website https://sterknaarschool.nl.

Tijdens de masterclass kun je vragen stellen over je eigen thuissituatie. 

Meld je er gratis voor aan op bibliotheekijmondnoord.nl. Kijk daar in de Agenda bij 18 maart [of klik op deze link].

Deze masterclass is voor je georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord.

Over Achterstanden

Dinsdagavond was er een Corona-‘persco’. Naast aangekondigde ‘voorzichtige versoepelingen’, nu voor o.a. het Voortgezet Onderwijs, sprak men ook weer over (leer)achterstanden. Daarom postte ik deze week een ‘artikel’ op social media, over mijn ongemakkelijke gevoel hierbij, en waarom we het woord ‘achterstanden’ niet moeten gebruiken. Het stuk dat ik schreef staat niet op zichzelf. Het is mede gebaseerd op de visie en het onderwijsconcept van De Ark.

Het artikel is te lezen via https://loom.ly/guwuAlI !

Ik hoop dat het goed met u en uw kind(eren) gaat, en wens u nog fijne vakantiedagen toe!

Met groet,

Benjamin Pel.

Buurtgezinnen: Opvoeden doen wij samen.

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Gisteravond benadrukte onze minister-president dat we naar elkaar om moeten (blijven) zien, en dat we niet moeten schromen om hulp in te schakelen, wanneer dat nodig is. Soms kan wat extra hulp van- en aan elkaar al heel veel schelen. Daarom sturen wij u graag onderstaand bericht van 'Buurtgezinnen'.

Met vriendelijke groet,

Benjamin Pel


Buurtgezinnen: Opvoeden doen wij samen.

Buurtgezinnen is een nieuw initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Daarnaast wil Buurtgezinnen voorkomen, dat de problemen in een gezin verergeren en eraan bijdragen dat kinderen fijn kunnen opgroeien in hun eigen gezin.

Herken je dat? Soms lijkt alles tegen te zitten. Problemen stapelen zich op in je gezin en worden steeds zwaarder. Er hoeft dan maar iets te gebeuren of de emmer loopt over. Dan lukt het niet meer om op ieder moment voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden. Of aan jezelf.

Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast en kunnen op adem komen. De hulp is gelijkwaardig, alledaags en vriendschappelijk. 

Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de ondersteuning. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak bij het steungezin thuis, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk.

Het steungezin heeft zelf opvoedervaring en/of eigen kinderen. Alle gezinsleden van het steungezin van 18 jaar en ouder moeten een Verklaring omtrent goed gedrag (VOG) kunnen overleggen aan Buurtgezinnen.

Wil je meer weten, heb je behoefte aan ondersteuning/ontlasting of lijkt het je fijn om zelf een gezin te ondersteunen? Dan kun je voor meer informatie terecht bij je intern begeleider, op de site www.buurtgezinnen.nl of contact opnemen met de Coördinator van Buurtgezinnen zelf.

Coördinator Buurtgezinnen Heemskerk en Beverwijk: Ingeborgh Olij-Frima 06-11017207.

Verlof mw. Jenny Beemster & Vacature online

Beste ouder(s), verzorger(s),

Zoals jullie weten is mw. Jenny Beemster in verwachting van haar eerste kindje. Jenny zal per de voorjaarsvakantie met zwangerschaps- en bevallingsverlof gaan. Uiteraard heeft dit gevolgen voor de personele bezetting in de school. Met name bij stamgroep Blauw en de lessen die Jenny geeft.

Verlof wordt op onze school in de regel intern opgelost. Hiervoor is extra personele formatie aan de school toegevoegd. Voordeel is dat, in tijden dat er geen verlof nodig is, er extra personeel in de school beschikbaar is, en dat de ‘vervanger’ de school al goed kent. Op De Ark is deze ‘vervangingsformatie’ 0,3 fte (1,5 dag). Dat is niet genoeg om de 1,0 van Jenny te vervangen. Daarom zullen we op zoek gaan naar een nieuwe collega. 

Na dit bericht aan u zullen we een vacature online zetten (zie afbeelding). In de advertentie schrijven we dat we een collega zoeken voor 2 – 4 dagen per week. Afhankelijk van wie, wanneer, kan werken, kunnen we het rooster voor de bovenbouw (af)maken met een combinatie van intern schuiven en de potentieel nieuwe collega.

Deelt u de advertentie op uw eigen social media? Dan bereiken we zoveel mogelijk mogelijke kandidaten!

We gaan er vanuit u op dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. Zodra we meer weten (naar verwachting in februari), leest u dat uiteraard hier. 

Met vriendelijk groet,

Benjamin Pel

Mireille Bank

Directie basisonderwijs, Kindcentrum De Ark