Goed kunnen lezen is de basis voor al het leren. Lezen leer je tijdens de workshops voor lezen, maar ook door veel en vaak zelfstandig te lezen. Door ‘leesmeters te maken’. 
Het is daarom heel belangrijk dat kinderen plezier hebben in lezen. Met meer plezier in lezen gaan leerlingen meer lezen, worden ze beter in lezen, worden ze beter in taal en kunnen ze beter leren. Vrij lezen is daardoor ook goed voor begrijpend lezen, de schrijfstijl, spelling en grammatica. Kortom; het vormt een sterke basis voor de schoolcarrière. 
De Ark heeft, in samenwerking met bibliotheek IJmond, een echte Bibliotheek op school. De leescoördinator van de school zorgt er, samen met het team en medewerkers van de Bibliotheek, dat ons leesaanbod aantrekkelijk is en blijft. Er komen jaarlijks nieuwe boeken bij, en we zorgen voor een aantrekkelijk uitziende bieb-ruimte. We lenen twee keer per jaar 300 nieuwe boeken van de bibliotheek om telkens nieuwe boeken in school te hebben staan. Samen met leerkrachten en vrijwillige ouders wordt de Bieb beheerd. Alle boeken zijn ingevoerd in ‘Schoolwise’, wat aangesloten is op het systeem van de Bibliotheek, zodat de kinderen op leesniveau, titel, onderwerp en meer kunnen zoeken in de catalogus van de schoolbieb en de boeken uit de bibliotheek. 

Naast deze fysieke bibliotheek zullen we workshops volgen en verzorgen op allerlei gebieden die te maken hebben met lezen, zoals voorlezen en praten over boeken. Maar ook rond thema’s als mediawijsheid, sociale media, privacy, programmeren, en meer. 

Kortom; de Bibliotheek op school zorgt voor een blijvende impuls voor het leesonderwijs aan onze leerlingen.
Meer informatie over de Bibliotheek op school kunt u ook vinden op de landelijke website; https://www.debibliotheekopschool.nl/20 januari 2020
Nieuws op homepage
Lees meer
09 januari 2020
test artikel 3
Samenvatting test artikel 3Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi commodo condimentum vehicula. Pellentesque hendrerit pellentesque convallis.
Lees meer
09 januari 2020
test artikel 2
Samenvatting test artikel 2Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi commodo condimentum vehicula. Pellentesque hendrerit pellentesque convallis.
Lees meer